RAKENNUSMIEHILLE ON NYT KYSYNTÄÄ

Korota palkkaasi tarjoamalla työtäsi laskutustyönä suoraan tilaajalle

Kevytyrittäjyyttä rakennusalan ammattilaisille

Euroworkin kautta itsenäisesti kevytyrittäjänä työskentely sopii rakennusalan ammattilaisille, jotka haluavat nauttia yrittäjän vapaudesta ja keskittyä tekemään työnsä itsenäisesti ja ilman yritystoiminnan pyörittämisen vaatimaa ylimääräistä byrokratiaa.

Voit laskuttaa rakennusalan työt ilman omaa yritystä ja saat vapauden hinnoitella työsi sekä valita työaikasi itse. Koska voit määritellä omien eläkemaksujesi suuruuden, voit myös saada suuremman osan tuloistasi käteen.


Esimerkki palkkalaskuri

Myyntihinta €/h alv0 %
 €
Tehdyt työtunnit
 h
Myyntihinta yhteensä
2 400,00 €
Veroprosenttisi
 %


Raksayrittäjänä

Saat tilille yhteensä
0 €
Saat tilille tunnilta
0 €

OHJEHINTOJA

Erikoisosaaja
33-38 €/h
Kokenut ammattilainen omilla työvälineillä
28-32 €/h
Kokenut ammattilainen ilman omia työvälineitä
24-27 €/h
Nuorempi ammattilainen
20-23 €/h
Aloittelija
18-19 €/h

Kenelle työskentely kevytyrittäjänä sopii?

Työskentely kevytyrittäjänä sopii sinulle, jos olet rakennusalan ammattilainen, joka haluaa työskennellä itsenäisesti ja yrittäjämäisesti ilman yrityksen perustamiseen liittyvää byrokratiaa. Kevytyrittäjyys on myös hyvä tapa kokeilla yrittäjänä toimimista ilman tarvetta oman yrityksen perustamiseen.

Kuinka löydän töitä?

Voit käyttää omaa aktiivisuuttasi töiden löytämiseen, käyttää avuksesi kevytyrittäjäjäsenille tarjoamaamme työpankkia tai hyödyntää oman projektikoordinaattorisi osaamista, , joka auttaa tarvittaessa sinua löytämään töitä. Saat itse sopia työsi hinnan ja ehdot.

Miten minun on kevytyrittäjänä mahdollista saada suurempi osuus työstäni maksetusta korvauksesta itselleni?

Kevytyrittäjänä sinun tulee ottaa YEL-vakuutus, jonka suuruuden voit määritellä itse. Minimissään YEL-vakuutuksen kustannus on noin 2000 euroa vuodessa. Tavanomaisessa palkkatyösuhteessa eläkevakuutusmaksun määrä olisi noin 25 % palkasta. Toisin sanoen, jos palkkasi on esimerkiksi 25000 euroa vuodessa, maksat työeläkemaksua nyt noin 6000 euroa vuosittain, joten tässä esimerkkitapauksessa kevytyrittäjänä voisit saada itsellesi 4000 euroa enemmän vuodessa.

Tarvitsenko oman yrityksen/y-tunnuksen?

Et tarvitse, käytännössä kevytyrittäjänä toimiminen tarkoittaa, että voit laskuttaa ilman omaa yritystä.

Miten työaikani määräytyvät?

Saat itse sopia työsi suorittamisesta asiakkaan kanssa.

Millaisia töitä Euroworkilla on tarjolla?

Työt voivat olla vuokratyön kaltaisia projekteja isoilla rakennustyömailla, kodin remontteja yksittäisille kuluttajille tai mitä tahansa niiden väliltä.

Millainen on vakuutusturvani?

Eurowork ottaa puolestasi tapaturmavakuutuksen, joka kattaa työssä ja vapaa-aikana tapahtuneet vahingot.

Kuinka pääsen töihin?

Ensimmäinen askel kohti kevytyrittäjyyttä on tietosi antaminen kohdassa "Liity mukaan!", jonka jälkeen Euroworkiltä otetaan sinuun yhteyttä henkilökohtaisen haastattelun ja osaamiskartoituksen sopimiseksi. Ilmoittautuminen on maksutonta, eikä sido sinua mihinkään.

Oman eläketurvasi saat määritellä itse ottamalla YEL-vakuutuksen, jonka kustannus on minimissään noin 2000 euroa vuodessa. Tämä tarkoittaa, että kevytyrittäjänä sinun on mahdollista saada tekemästäsi työstä maksetusta korvauksesta merkittävästi palkkatyötä suurempi osuus itsellesi, sillä palkkatyössä eläkevakuutusmaksu määräytyy suoraan palkan perusteella.

Jos työkohteeseen kuuluu osia, jotka eivät kuulu omaan osaamisalueeseesi (esimerkiksi laatoitus- tai tapetointityöt), on sinulla mahdollisuus hyödyntää Euroworkin muiden erikoisosaajien ammattitaitoa apuna projektissasi. Näin osaamisesi ei tarvitse rajoittua omaan erikoisosaamiseesi, vaan käytettävissäsi on koko Euroworkin ammattitaito.

Aloittaminen kevytyrittäjänä on helppoa: Ensimmäinen askel on ilmoittautua työnhakijaksi kohdassa "Liity mukaan!" Rekrytoijamme ottavat sinuun yhteyttä sopiakseen henkilökohtaisen osaamiskartoituksen ja auttaakseen sinut alkuun.

YEL-vakuutus on otettava, jos kaikki seuraavat ehdot täyttyvät:
1. olet 18-67 -vuotias
2. toimintasi kevytyrittäjänä on jatkunut yhdenjaksoisesti vähintään neljä kuukautta
3. työtulosi on ylittää alarajan, joka vaihtuu vuosittain. Työtulon alaraja vuonna 2017 on 7645,25 euroa.

Mikä on työtulo?
Työtulo on summa, joka pitäisi vuodessa maksaa korvauksena vastaavasta työpanoksesta palkkana.

Paljonko on vakuutusmaksu?
Vuonna 2017 YEL-vakuutusmaksu on alle 53-vuotiaille ja yli 62-vuotiaille 24,10% ja 53-62-vuotiailla 25,60% työtulosta.